Count your blessings

28 Tou

Terapiassa ja henkisen kasvun kursseilla keskitytään usein lapsuuden vaikeisiin asioihin, kiinnitetään suurta huomiota vanhempien kielteisiin piirteisiin. Paranemisprosessissa sille on tarvetta, mutta kannattaa muistaa, että arvostus ja kiitollisuus ovat myös parantavia voimia. On hyödyllistä muistella myös sitä, mitä vanhemmat ovat lastensa hyväksi tehneet. Jollei hyviä asioita tahdo muistua mieleen, voi aloittaa aina vaikka kuinka pienistä asioista. Vähitellen pienikin yksityiskohta jossain ihmisessä tai tilanteessa suurenee huomion kohdistuessa siihen. Viikoittainen arvostus- ja kiitollisuushetki kohottaa energioita kevyemmiksi ja valoisammiksi. Sen vaikutus näkyy myös vastapuolessa.

Arvostuspäiväkirjan kirjoittaminen on hyödyllistä ja parantavaa. Kun kirjoittaa joka päivä ylös muutamia asioita, joista on kiitollinen, huomaa itsekin, että alkaa tarkkailla päiväänsä eri näkökulmasta. Alkaa etsiä hyviä asioita, että voisi kirjoittaa ne päiväkirjaansa. Mitä mukavaa tänään tapahtuu?

Kuten monet muutkin henkisen alan opiskelijat, haluan  seistä sanojeni takana, silti teen jatkuvasti virheitä. Arvostelen itseäni jatkuvasti ja poden huonoa omaatuntoa monista asioista. Niinkuin siitäkin, että opetan muille asioita, joita en ole itse saanut toimimaan omassa elämässäni. Entä jos ajattelen, että niitä asioita opettaakin se osa minua, joka hallitsee jo ne asiat? Entä jos voinkin olla armollinen itselleni ja rentoutua sen suhteen? Huono omatunto ei auta ketään, ei myöskään niitä, joita haluan auttaa vilpittömästi.

Usein käy niinkin, että oma toimintamme aiheuttaa pahaa mieltä itsellemme. Irtipäästäminen tällaisesta toiminnasta ei ole kuitenkaan helppoa, siitä pitävät huolta vanhat traumat. Moni meistä ei ole antanut itsensä tahtoa sitä, mitä oikeasti tahtoo, koska ei ole tiennyt miten se voisi toteutua. Moni meistä ei ehkä edes tiedä, mitä oikeasti tahtoo, koska on antanut muiden mielipiteiden ohjailla elämäänsä. Ei ihme että tulevaisuus tuo yllätyksiä, kun emme pysy omassa voimassamme.

Voit saada mitä haluat, jos osaat muodostaa sille muotin mielessäsi. Sellaista unelmaa ei olekaan, joka ei voisi toteutua, kun vain opit käyttämään itsesi kautta virtaavaa luovaa voimaa. Sama menetelmä, joka toimii yhdellä, toimii kaikilla. Kun avaat omassa itsessäsi olevat väylät luovalle voimalle, se virtaa entistä enemmän sinuun. Kun vähänkin tutkii asioita, huomaa ettei monikaan, joka on saanut jotain aikaan, ole tiennyt etukäteen, miten aikoo sen tehdä. Pyydä kerran, usko saaneesi, kiitä siitä, tunne miltä tuntuu saada se, ota se vastaan.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: