Elämän ratkaisevat hetket

26 Maa

Elämän ratkaisevat hetket eivät ole harvassa ja niitä ei ole aina helppo tunnistaa. Jokainen silmänräpäys on tärkeä. Jokainen päätös on tärkeä. Jos kulkisimme luonnossa umpimähkään, tuskin päätyisimme haluamaamme paikkaan. Tavoitteiden asettaminenkin on yksi tavoite. Ellemme tiedä, mihin haluamme ei paraskaan kompassi auta.

Jos teemme asiat tarkkaavaisesti, se ei vie enempää aikaa kuin tekeminen ajatukset jo seuraavassa asiassa. Tarkkaavaisesti tekeminen ei myöskään väsytä enempää kuin ajatukset hajallaan tai automaattisesti tekeminen. Tarkkaavaisesti tehden käytetystä ajasta tulee omaa aikaamme. Kun joku kysyy haluanko ottaa hoitaakseni jonkun tehtävän, voin kysyä itseltäni haluanko panna aikaani siihen. Jos lupaan muille enemmän aikaani kuin minulla on, on kuin ostaisin tavaroita osamaksulla, enkä sitten pystyisi maksamaan niitä.

Tietoisuustaitojen harjoittamisessa niinkuin muissakin uusissa asioissa on keksittävä joku keino, jolla muistuttaa itseään liikkeelle lähdöstä. Kannattaa valita jokin ajankohta päivässä tai viikossa, jolloin harjoittelee. Jos käyt tunnilla kerran viikossa, opit perusteet. Jos käyt kaksi kertaa viikossa, oppiminen nopeutuu. Jos harjoittelet harvemmin, joudut aloittamaan aina alusta uudelleen. Se heikentää motivaatiota.

Aikaikkunaamme näkyy kiusallisia virheitä menneisyydessä, ihmisiä, jotka loukkasivat, ehkä et pystynyt maksamaan jotain vaadittua maksua. Tällaiseen näkymään liittyy usein voimakas paha olo. Näkyykö tulevaisuuden aikaikkunassa samankaltaisten tapahtumien helminauha? Onko tulevaisuudessa aihetta uskoa, että mikään muuttuisi? Jos menetimme paljon menneisyydessä, menetämmekö vielä enemmän resursseja tulevaisuudessa? Jos pienennät aikaikkunan koskemaan vain tätä hetkeä, mitä siinä näkyy? Uhkaako jokin, sattuuko sinua, onko sinulla nälkä, loukkaako joku sinua? Päästä menemään kaikki menneisyyttä koskevat ajatukset, älä ajattele tulevaisuutta. Juuri tällä hetkellä olet oma itsesi. Tunteemme ovat helposti liikuteltavissa, ne muuttuvat samalla kun sisäinen näyttämö muuttuu. Voimme itse ohjata näyttämön tapahtumia. Voimme lakata piinaamasta itseämme ajatuksillamme.

Yleensä meillä on voimavaroja selviytyä ongelmallisista tilanteista, jos kykenemme pysymään nykyhetkessä. Nyt on kaikki hyvin. Tämä hetki on ratkaiseva hetki. Taito tässä hetkessä pysymiseen kehittyy harjoittelun avulla, huomio ei siirry koko ajan tekemisestä toisaalle. Hajamielisyys häviää. Tietoisen läsnäolon vähäinenkin harjoittaminen tuottaa yleensä nopeita tuloksia. On vain päästävä alkuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: