Ihmisen olemuspuolia

22 Mar

Meissä on monia mahdollisuuksia ja todellisuuksia yhtä aikaa. Meissä on kuvia ja tarinoita, joilla on meille jokin viesti kerrottavana. Meissä on lukuisia aikakausia ja paikkoja, ammatteja, ajatuksia ja tunteita. Meissä on rikkaus ja köyhyys, terveys ja sairaus. Usein ihmiset pitävät itseään tilanteissa, joissa ei ole hyvä olla. Ei ole tarkoitus jäädä ikäviin olosuhteisiin ja tukahduttaa iloa ja luovuutta elämästä. Ihmiset näkevät itsensä usein surkeampina kuin oikeasti ovat ja ongelmansa suurempina kuin ne oikeasti ovat. Pyöritämme tiettyjä huoliajatuksia päässämme niin, että ne kasvavat suuriksi ja hallitsemattomiksi. Parempi olisi etsiä niihin rauhassa järkeviä ratkaisuja. Vanhoja käsityksiä ja ajattelutapoja ei ole helppo muuttaa, siksi jäämme tuttuun uraan rämpimään.

Toisaalta yritämme yli voimiemme vapautua jatkuvasta kamppailusta ja nähdä totuuden elämästämme. Toisaalta emme halua nähdä juuri sitä auttavaa totuutta, koska se on liian hävettävää ja noloa. Kokeilemme kaikki keinot, mitä ikinä keksimme vapautuaksemme. Gangaji sanoo, että ongelmamme on siinä, että jatkamme uuvuttavaa tekemistä. ”Älä tee mitään. Lopeta kaikki tekeminen. Pane piste siihen, missä olet. Älä kulje mitään kohti, älä poispäin mistään. Pane piste uskomuksille, kaikelle etsimiselle, kaikille verukkeille, näe omin silmin mikä on jo aina läsnä.” Gangaji ei puhunut fyysisestä toiminnasta, vaan henkisestä. Rauhan ja levon tila missä on kaikki mahdollisuudet, on aina ollut ja on aina läsnä. Luulemme, että on päästävä eroon synneistä, aggressioista, ahneudesta, vihasta ja karmasta. Kun luovumme kärsimystarinasta, voimme elää iloon pohjautuvaa elämää. Siihen kuuluu surun, kiukun, tuskan hetkiä, mielialat tulevat ja menevät, kaiken pohjana on silti ilo.Mi Mitään mielialaa ei tarvitse pelätä, mitään ei tarvitse paeta. Entinen ajatus siitä, ettei tiedä, muuttuu iloksi siitä, ettei tiedä. Ei-tietäminen avaa mielen sille, mitä ajatus ei voi saavuttaa. Siinä on helpotus ja huojennus. Etsiminen loppuu.

Todellinen olemuksemme on tietoisuus. Sitä ei rajoita mikään. Se on vapaa. Se on aina ollut. Sitä eivät kosketa tunteet, eivätkä sairaudet. Se on meissä kaikissa, niin elollisessa kuin elottomassakin. Ajatukset eivät tavoita sitä. Se on läsnäoloa. Se on viimeinen paikka, mistä ymmärrämme etsiä. Sitä ei voi löytää. Sitä voi vain kokea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: