Luontevan olemisen tila

17 Lok

Kun joku voimakas tunnetila valtaa ihmisen, herää kysymys, miten voi löytää rauhan siitä hetkestä. Jos tunne on kielteinen, tulee halu mennä jääkaapille, alkaa puuhata jotain, avata televisio, mennä keskustelemaan sosiaalisessa mediassa tai soittaa jollekin. Haluamme häivyttää tunteen jollakin tiedostamattomalla keinolla. Kuitenkin on paras olla tekemättä mitään. Vain olla läsnä tunteessa, tuntea se perinpohjaisesti. Vain tuntea se, ei työntää sitä pois, ei kaataa sitä kenenkään toisen niskaan, ei viedä omaa huomiota pois siitä, ei muuttaa sitä myönteisemmäksi. Tuntuu pelottavalta hiljentyä ja tutkia perinpohjaisesti, mitä tunteen pohjalla on.

Auttaminen on myönteinen asia, mutta sekin voi muuttua pakonomaiseksi tarpeeksi, riippuvuudeksi ja pakkomielteeksi. Motiivina voi olla vanha tunneperäinen solmu, vaikka mielikuvansa mukaan ihminen on jalo ja uhrautuvainen. Jossain vaiheessa auttaja uupuu. Kun uskaltaa tutkia sitä, mitä minä pohjimmiltani olen, mitä me kaikki olemme, pääsee käsiksi siihen, että olemme puhdasta tietoisuutta, täydellistä vapautta, rajatonta rakkautta ja valoa, perimmäistä rauhaa. Olemme aina olleet virheettömiä timantteja, jotka ovat kätkeytyneet monien huntujen ja rojukerrosten ja tunnekerrosten alle. Joskus voimme nähdä pienen välähdyksen sisäisestä loistostamme. Se hetki ei unohdu koskaan. Sillä hetkellä, kun auttaja lopettaa uhrautumisen ja jopa oman terveytensä kustannuksella toimimisen, hän huomaa, että tavoiteltu rakkaus ja omanarvontunne ovat olleet hänellä kaiken aikaa. Niiden saamiseen ei tarvitse tehdä mitään, riittää että itse on sitä ja itse tietää sen.

Luontevan olemisen tilassa ei ole enää pakkoa tai tarvetta auttaa jokaista tuntemaansa ihmistä siksi, että saisi rakkautta ja hyväksyntää ja tunteakseen olevansa jonkun arvoinen. Arkiaskareiden tekemistä, palvelemista ja auttamista voi tehdä siksi, että se on luonnollista, ei siksi, että tuntisin itseni hyväksi ihmiseksi. Niiden tekemiset ovat aitoja ilmauksia rakkaudesta, joka on aina läsnä ja luonnollinen osa elämäämme. Kaikki tämä toimii siinä yhteisessä virtauskokemuksessa, jossa kaikki toimii täydellisesti yhdessä. Rakkauden saaminen tulee yhtä helpoksi kuin sen antaminen on. Kun todellinen rakkaus on läsnä, ei ole väliä annammeko vai saamme sitä. Se vain virtaa lävitsemme, tuli se miltä taholta tahansa ja näkyy tekoina. Meidän ei tarvitse näytellä vahvaa, vaan vain olla riittävän vahva tajutaksemme, että emme pysty tekemään kaikkea yksin. Tarvitsemme toistemme apua ja olemme nöyrän kiitollisia muiden tuesta ja ohjauksesta ja tuesta tunnetasolla. Voimme auttaa toisiamme saattamaan loppuun omat tuskaa tuottavat tarinansa. Kaikki virtaa luonnostaan, keho parantaa itsensä automaattisesti, ilman että meidän tarvitsee tehdä mitään. Olemme löytäneet keinon olla jatkuvasti suoraan yhteydessä äärettömään älyyn, alkulähteeseen ja osana yhteistä virtausta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: