Kielteisyys tainnoksiin

22 Elo

Jos pelottaa niin pelkää, mutta toimi silti. Meitä monta, muutkin pelkäävät aina, kun kehitystä tapahtuu. Pelkäämme alkuja ja loppuja. Pelkäämme muutoksia ja pelkäämme juuttuvamme paikoillemme. Pelkäämme epäonnistuvamme ja pelkäämme menetyksiä. Pelkäämme elämää ja kuolemaa. Pelkääminen on suurelta osin kasvatuskysymys. Ajattelutapaansa muuttamalla pelon kykenee tunnistamaan vain yhdeksi elämän tosiseikoista, mutta se ei ole silti este menestymiselle.

Pelon voittaminen vaatii alituista harjoittelua aivan kuin lihaksien kasvattaminen. Se työ jatkuu niin kauan kuin kehitymme ihmisenä. Meissä on paljon enemmän voimaa kuin ikinä uskoisimme. Oman voimansa lähteelle pääsee vain ottamalla vastuun elämästään. Harva meistä ymmärtää, mitä sillä tarkoitetaan. Moni ymmärtää, että on hankittava työpaikka, ettei joutuisi riippuvaiseksi kenestäkään muusta. Asian ydin on kuitenkin paljon syvemmällä, laajempi ja näkymätön. Ei ole helppoa todeta itse olevansa syypää niihin tunteisiin, jotka vievät ilon elämästä. Sen tajuaminen, että pystyy itse luomaan oman surkeutensa, on lahja taivaasta. Silloin on järkeenkäypää, että pystymme luomaan oman ilommekin. Vastaaminen omasta elämästään merkitsee sitä, ettei koskaan syytä ketään tai mitään muuta siitä mitä on, tekee, omistaa tai tuntee. Vain minä, ei kukaan muu, saa aikaan sen, mitä tapahtuu päässäni.

Omaa itseäänkään ei tarvitse syyttää. Menneitä, nykyisiä ja tulevia tekemisiään ei kannata surra, ne kuuluvat oppimisvaiheeseen. Se on vaihe, jonka aikana siirrymme ahdistuksesta voimaan. Oppiminen on yritysten ja erehdysten täyttämä tie. Tärkeää on huomata, missä kohtaa ei vastaa itse elämästään. Silloin voi muuttua. Silloin jumitus häviää. Kun alkaa syyttää muita on parasta kysyä: ”Mitä minulta jää tekemättä sellaista, mitä voisin tehdä, kun syytän häntä sen tekemättä jättämisestä?” Miksi murehtia kun voi olla tyytyväinenkin? Yhdeksänkymmentä prosenttia siitä, mitä murehdimme ei toteudu koskaan. Ei ole mitään väärää siinä, että näkee jotain hyvää kaikessa.

Hyvää yleiskuntoa ei pysty säilyttämään tekemättä jotain asian eteen, älyä kannattaa stimuloida säännöllisesti, tunnetut elämäntaitotekniikan asiantuntijat kokoontuvat antamaan tukea toisilleen viikko viikon jälkeen, jopa aamukuudelta. Myönteisyyteen vaaditaan jatkuvaa harjoittelua, muuten olisimme kaikki myönteisiä ajattelijoita. Suihkun, hampaitten pesun, meikkaamisen ja parranajonkaan tulokset eivät jää pysyviksi. Joka aamu suoritamme uudelleen. Miten tämä sitten liittyy pelkoon? Pelosta pääsee vain siirtymällä ahdistuksesta voimaan. Kielteiset ajatukset verottavat voimaasi ja auttavat pelkoasi lamaannuttamaan sinut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: