Keskeneräiset tehtävät

22 Jou

Kun valmistelen matkaa, tuntuu tekemistä olevan enemmän kuin pystyn tekemään. Vielä pitäisi tehdä tuo ja tuo. Aika loppuu kesken ja se harmittaa. Kun palaan matkalta, teen kaiken sen, mikä jäi vaivaamaan keskeneräisyydessään. Hyvästely saattaa olla vaikeaa ja pitkittyä, koska eroahdistus on niin suuri ja hyvästelystä tulee kovin tunnepitoinen. Traumaattinen eroahdistus voi johtua edellisessä elämässä tapahtuneesta äkkinäisestä erosta tai kuolemasta, jolloin hyvästelyyn ei ole ollut mahdollisuutta.

Keskeneräiseksi jäänyt työ tai huoli ja kaipuu seuraavat meitä samalla tavoin elämästä toiseen. Olemme innokkaita suorittamaan loppuun tai selvittämään asiamme, jos synnymme melko pian samaan sukuun. Tai tunnemme pakonomaista tarvetta ja levottomuutta, joka hellittää vasta kun asia on korjattu. Pienten lasten ollessa kysymyksessä on helppoja tapoja oikoa menneet väärinkäsitykset. Kun keksii, kuka menneisyyden henkilö suvusta on kysymyksessä, voi puhua suoraan vainajalle. Voi pyytää anteeksi väärinkäsityksiä, kertoa että tarkoitus ei ole ollut syrjäyttää tai loukata häntä. Tarkoitus on ollut auttaa ja suojella häntä ja teot ovat johtuneet rakkaudesta häntä kohtaan. Kun asioita kertoo mahdollisimman neutraalisti, uudelleensyntynyt suvun jäsen, usein vielä lapsi, ei loukkaannu. Jos puhuja on väärässä, kuulija sivuuttaa kuulemansa reagoimatta. Jos puhuja on oikeassa, kuulija saa avun siinä hetkessä.

Tekomme vaikuttavat kaikkeen ja näiden seuraukset voivat siirtyä seuraavaan elämään. Kun lapsen edelliseen elämään liittyvät muistikuvat tunnustetaan todellisiksi, lapsi saa avun henkisesti ja jopa fyysiset sairaudet paranevat. Kun asia joka on aiheuttanut takaisinpaluun on käsitelty, lapsi vapautuu taakastaan ja hänen elämänsä muuttuu ratkaisevasti. Hän voi käyttää luovuuttaan ja tuntea itsensä onnelliseksi. Hänen oudot tai ärsyttävät käyttäytymistapansa katoavat. Suhtautumalla avoimesti näihin asioihin, voimme auttaa lapsen tämän elämän identiteettiä kehittymään. Lapsen käyttäytymistavat ovat yksi johtolanka, toinen on ilmaisu; jos lapsi kertoo tarkkoja yksityiskohtia tapauksista, joita hän ei ole voinut nähdä, kannattaa asiaa tutkia. Useimmiten suvun sisäinen jälleensyntyminen on tabu ja se estää tutkimasta sukutarinoita.

Carol Bowman: Paluu Taivaasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: