Arjen yksitoikkoiset askareet

6 Jou

Arjen yksitoikkoisiin puuhiin kuuluva ikuinen toistuminen voi ärsyttää ja turhauttaa. Onko tätä kaikkea tehtävä yhtenään? Kun työ on tehty, saa taas aloittaa alusta. Ihmiset tarvitsevat paljon käytännön huolenpitoa.

Toinen turhautumisen aihe on tuttu ainakin pienten lasten vanhemmille; jatkuvasti joutuu keskeyttämään sen, mitä on tekemässä. Sama ongelma on työpaikoilla, maisemakonttorissa ehkä vieläkin enemmän. Meidät keskeytetään tai meitä estetään tekemästä työtehtäviämme oman suunnitelmamme mukaisesti. Koko työpäivä on pätkittyä ja silputtua. Toisten vaatimukset ja odotukset ja oma kyvyttömyys pitää kiinni suunnitelmasta turhauttavat.

Arki on täynnä stressiä, ärtymystä ja ikävystymistä. Ärtymys ja ikävystyminen ovat vain tunteita ja tunteet menevät aina ohi. Parasta on hyväksyä tilanne, kun siihen ei voi paljoakaan vaikuttaa, vaikka joskus  tekisi mieli jäädä peiton alle koko päiväksi.

On kohtuutonta huomata vain se osa arkea, joka herättää kielteisiä tunteita. Joka päivään sisältyy myös pieniä nautinnon hetkiä. Aurinko paistaa ikkunasta, joku hymyilee sinulle, kuppi kahvia, keskustelu, tekstiviesti tai sähköposti. Ne eivät ole isoja asioita ja ne  hautautuvat helposti rutiinin alle, ellei niitä erityisesti huomioi.

 

Jätä kommentti